mcvjournaal.punt.nl
De Dacia nieuws Site ! - Dacia Dokker, Dacia Duster, Dacia Lodgy, Dacia Logan MCV, Dacia Logan Sedan, Dacia Sandero (Stepway)
De nieuwste artikelen
Dacia zoekmachine
Het Dacia Menu

Translate this website !

 
 
 

 

Het weer voor de komende dagen.
 
Toegang tot het onderwerp door op
het desbetreffende Artikel te klikken.
 
 

 
Dit zijn onze katten die wij in mei 2007 hebben gekregen. Omdat we wisten dat we lang op onze MCV moesten wachten leek het ons leuk om ze naar de auto te vernoemen. Ze heten dus:
 
Dacia en Logan
 
Daarom horen ze ook op deze site thuis.
 
Zoek het op internet:
 
Rubrieken
Laatste reacties
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Interessante links
Statische gegevens
Persoonlijk de Dacia Lodgy uitgetest

Persoonlijk de Dacia Lodgy uitgetest 

Proefrit Dacia Lodgy 13Afgelopen donderdag werd ik door Stam Dacia Utrecht in de gelegenheid gesteld om de Dacia Lodgy uit te testen.

Het was een prachtige dag om met deze nieuwe Dacia Lodgy eens de omgeving van Utrecht te verkennen.

Hoewel ik de Dacia Lodgy al een “beetje” had bekeken op de Dacia Fandag 2012 heb je nu duidelijk wat meer tijd om deze nieuwste telg van Dacia eens goed te bekijken.

Het is natuurlijk een geheel persoonlijke mening, maar ik vind de Dacia Lodgy zeker niet lelijk. Je ziet aan de buitenkant niet meteen hoe groot hij eigenlijk van binnen is.

De versie waarmee ik heb gereden is de 1.5 dCi 110 en die wil duidelijk vooruit. De trekkracht is fenomenaal en hij is stil – fluisterstil – ook bij hogere snelheden is er nauwelijks windgeruis of motorgeluid te horen. Het verschil in geluid (eigenlijk het ontbreken daarvan) met de Dacia Logan MCV en de Dacia Duster is groot.

Proefrit Dacia Lodgy 04

De Dacia Lodgy ligt prima op de weg, hij stuurt wat indirect, maar ook op de smalle binnen weggetjes rond Oud- Zuilen was het bepaald geen straf om met de Dacia Lodgy rond te rijden.

Tijdens de foto stop bij Oud-Zuilen werd ik door diverse mensen aangesproken, die zich afvroegen wat dat voor een auto was, de meningen van deze passanten waren positief.

Proefrit Dacia Lodgy 05

Hoewel de tijd te kort is om echt alles uit te testen heb ik wel even de snelheidsbegrenzer uitgeprobeerd, je zet het systeem vast op bijvoorbeeld 100 kilometer en de auto neemt na het bereiken van die snelheid keurig gas terug en houdt die gekozen snelheid vast, langzamer kan wel (gas loslaten) sneller in principe niet of je moet het gaspedaal helemaal intrappen (bij een noodsituatie) dan wordt de snelheidsbegrenzer overruled.

Het multimedia-navigatiesysteem werkt relatief simpel. Muziek klinkt aanmerkelijk beter als in de oudere Dacia’s (betere speakers ?). De navigatie is simpel in te stellen en stuurt je zonder problemen naar je bestemming. De plaatsing is niet al te handig dus visueel heb je wat minder aan het systeem, je zult het vooral met de stem moeten doen en dat stemmetje, tja dat is het niet helemaal.

Zijn er dan geen helemaal geen minpunten te vinden ? Jawel, de plaats van het navigatiesysteem en het standaard stemmetje, maar ook de parkeersensoren. Deze zijn zo geplaatst dat een vaste trekhaak altijd in de weg zit, de enige oplossing is een afneembare trekhaak.

Proefrit Dacia Lodgy 01 Proefrit Dacia Lodgy 09
Proefrit Dacia Lodgy 10 Proefrit Dacia Lodgy 07
Proefrit Dacia Lodgy 03 Proefrit Dacia Lodgy 08
Proefrit Dacia Lodgy 11 Proefrit Dacia Lodgy 12
Klik voor grotere foto

Conclusie

De Dacia Logan MCV en de Dacia Duster rijden prima, maar de Dacia Lodgy rijdt beter. Hij is comfortabel en vooral fluisterstil. Hij heeft voldoende vermogen en dat zal met de 1.2 TCe 115 niet anders zijn. De afwerking is prima, het ziet er allemaal net wat mooier en moderner uit. De stoelen zitten goed. Kortom voor mensen die op zoek zijn naar een ruime en niet al te dure MPV is de Dacia Lodgy een prima en vooral verstandige keuze.

Proefrit Dacia Lodgy 02

Wil je ook een proefrit maken met de Dacia Lodgy ?

Dat kan en wel van 17 t/m 24 juli bij Stam Dacia Utrecht.

Proefrit Dacia Lodgy 06

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV en de Dacia Lodgy vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

 
Posted: 8 juli 2012 in Alles over de Dacia Lodgy
Tags:, , , ,

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl