mcvjournaal.punt.nl
De Dacia nieuws Site ! - Dacia Dokker, Dacia Duster, Dacia Lodgy, Dacia Logan MCV, Dacia Logan Sedan, Dacia Sandero (Stepway)
De nieuwste artikelen
Dacia zoekmachine
Het Dacia Menu

Translate this website !

 
 
 

 

Het weer voor de komende dagen.
 
Toegang tot het onderwerp door op
het desbetreffende Artikel te klikken.
 
 

 
Dit zijn onze katten die wij in mei 2007 hebben gekregen. Omdat we wisten dat we lang op onze MCV moesten wachten leek het ons leuk om ze naar de auto te vernoemen. Ze heten dus:
 
Dacia en Logan
 
Daarom horen ze ook op deze site thuis.
 
Zoek het op internet:
 
Rubrieken
Laatste reacties
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Interessante links
Statische gegevens
Dacia Logan MCV van 7 naar 8 zitter
Dacia Logan MCV van 7 naar 8 zitter
 

De Dacia Logan MCV wordt als 7 zitter door een aantal kindercrèches (kinderopvang) gebruikt voor het vervoer van kinderen.

Dacia Logan MCV Kindercreche 03

Daar is de Dacia Logan MCV vanwege zijn ruimte uitermate geschikt voor, maar ten opzichte van een busje heeft de Dacia Logan MCV het probleem dat er in een busje 8 personen vervoerd kunnen worden en in een Dacia Logan MCV “slechts” 7 personen.

Maar als op de derde zit rij met gemak 2 volwassenen kunnen zitten dan kan je daar natuurlijk ook drie kinderen kwijt.

Dacia Logan MCV Kindercreche 01

Oscar heeft de derde zit rij van zijn Dacia Logan MCV voorzien van een extra heupgordel waardoor je dat derde kind daadwerkelijk op de derde zit rij kunt vervoeren, zie bijgaande foto’s.

Heupgordel Dacia MCV 07

Heupgordel Dacia MCV 06

Oscar heeft op de sloop een heupgordel van een VW Passat gehaald. Vervolgens heeft hij twee beugels gemaakt die om de stang van de derde zit rij passen. Even de zwarte bekleding aan de onderzijde van de derde zit rij losmaken, aan de onderzijde van de derde zit rij de beugels om de stang plaatsen. De heupgordel en de gordelhouder met bouten vastzetten en voilà er passen drie kinderen op de derde zit rij.

Heupgordel Dacia MCV 02

Heupgordel Dacia MCV 09

Een prima oplossing voor de kinderopvang die om extra ruimte in hun Dacia Logan MCV verlegen zitten en natuurlijk ook voor ouders die weleens met veel (buurt)kinderen ergens naar toe willen.

Dacia Logan MCV Kinderopvang Coevorden

Meer algemeen Dacia autonieuws vindt je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV vindt je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vindt je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vindt je Hier.

Alle prijzen en specificaties 2011 vindt je Hier.

Heel veel tips, trucs en techniek vindt je Hier en alles over tuning Hier.

Bezoek nu ook onze Vernieuwde Dacia Site.  

Hierop worden ook updates van oudere artikelen geplaatst !

Reacties

Roel Abraham op 09-08-2016 20:57

Ik heb gebeld met rdw en verzekeraar: extra gordel is geen probleem mits het voor kinderstoel of maxi cosi gebruikt wordt. Dan geldt het niet als volwaardige zitplaats nl. Heb zelf ook gordel ingebouwd en ben met zes kinderen op vakantie geweest. Heb het zwart op wit van de rdw.

M de Goeij op 23-01-2011 18:43
Ze worden ook op een veilige manier vervoerd.......
Maar daar gaat het niet om ...Het feit blijft dat U illegaal met meer personen in U auto rond rijdt ,danhet aantal toegestane personenwaarvoor de RDW het kentekenbewijs afgegeven heeft.
 
Volgens de verzekeringsvoorwaarden van alle verzekeringen zijn
de extra passagiers nooit verzekerd en volgens navraag politie
is meer personen vervoeren dan op het kentekenbewijs omschreven
ook strafbaar.
 
Dus als je met 7 personen in een MCV wil rijden moet je ook een 7 persoons uitvoering kopen!
 
 
op 21-01-2011 23:46
Volgens mij is het zo dat een persoon tegenwoordig alleenop een zitplaats vervoerd mag worden waar een veiligheidsriem aanwezig is. Een kind mag vervoerd worden op een zitplaats die kleiner is dan een normale "volwassen" zitplaats. Als je naar "schoolbusjes" kijkt, zul je zien dat op een 2 zits bank vaak drie kinderen zitten.
In het geval van deze Dacia zit de extra heupgordel gemonteerd aan hetzelfde ijzeren raamwerk als de standaard gordels. De bevestiging is net zo sterk als die van de originele gordels die berekend zijn op een volwassen persoon van meer dan 100 kg. Indien op die (extra) zitplaats een kind van nog geen 20 kg zit, is dit raamwerk dus zeer goed in staat om het kind op zijn plek te houden. De ritten waarvoor deze zitplaats wel eens gebruikt wordt, zijn stadsritten van maximaal ongeveer 5 a 10 km naar een nabijgelegen zwembad of speeltuin. Mijns inziens veel veiliger dan de loszittende jeugd in bussen tijdens schoolreisjes of naar zwemles. In een personenauto moet een kind vervoerd worden in een goedgekeurd kinderzitje. Hier mag van afgeweken worden, indien er meer dan de eigen kinderen vervoerd worden, omdat de wetgever vindt, dat er niet van de autobezitter verwacht hoeft te worden dat hij 4 of meer kinderzitjes voorhanden heeft. Het is in die gevallen wel verplicht van de aanwezige autogordels gebruik te maken. Bij (oudere) auto's die achterin nog geen autogordels hebben, is het gebruik van autogordels zelfsniet verplicht.
Als ik rondkijk zie ik regelmatig auto's rondrijden waar de kinderen los achterin zitten. Naar mijn mening worden de 3 kinderen op de derde zitrij dan ook op een veilige en verantwoorde manier vervoerd.
 
Oscar.
Herke Voorburg op 21-01-2011 21:43
Het is natuurlijk geen oproep aan kinderdagverblijven om deze voorziening illegaal aan te brengen.
 
Wel denk ik dat een extra zitplaats voor een kinderdagverblijf aantrekkelijk zou kunnen zijn.
 
En dat het technisch mogelijk is, blijkt uit het verhaal.
Daciast op 21-01-2011 21:29
Het is niet voor niets dat het aantal zitplaatsen wordt vastgelegd in het kentekenregister. Deze auto, de Logan MCV, is (type)gekeurd voor 7 personen. Ook qua verzekering wordt er van deze gegevens uitgegaan. Ga je hier zelf wijzigingen in aanbrengen, dan dien je de auto voor herkeuring aan te bieden aan de RDW. Deze zal dan bij goedkeuring een nieuw kentekenbewijs afgeven.
Als vader moet ik er overigens niet aan denken dat mijn kind op de kinderopvang in een auto wordt vervoerd waar aan de veiligheidssystemen is geknoeid!!! Veiligheid is echt een aspect waar nooit op bezuinigd moet worden, en al helemaal niet als er kinderlevens in het spel zijn. Als er te weinig ruimte is, dan zijn er twee opties: een extra auto aanschaffen, of een andere auto waar wel meer personen in vervoerd mogen worden!
Herke Voorburg op 19-01-2011 17:37
Op het kentekenbewijs staat niet vermeld hoeveel personen er vervoerd mogen worden. In het kentekenregister staat dat wel.
 
Bij de APK eisen staat dat een zitplaats zonder gordel geen zitplaats is en buiten de controle valt, indien er wel een gordel aanwezig is moet deze aan de APK eisenvoldoen.
 
Kortom als je zoiets aan je Dacia wilt wijzigen is het wellicht verstandig op zeker te spelen en het RDW te raadplegen.
op 19-01-2011 16:31
Hoi Herke,
 
Ik begin hu ook te twijfelen kijk eens naar onderstaande informatie:
 
Artikel 5.2.1
Personenauto’s moeten voldoen aan de volgende eisen:

het voertuig moet in overeenstemming zijn met de op het voor het voertuig afgegeven kentekenbewijs en in het kentekenregister omtrent het voertuig vermelde gegevens
 
mgr
Ruud
 
Herke Voorburg op 19-01-2011 12:01
Toch is de wet heel duidelijk !
 
Er mogen niet meer personen in de auto als er gordels aanwezig zijn.
 
Het max. laadvermogen van de auto mag niet worden overschreden.
 
Deze is wijziging, mits op een verantwoorde wijze uitgevoerd, is volstrekt legaal.
 
Overigens geldt voor alle wijzingen aanje auto:
 
* Let op: alle wijzigingen aan je Dacia zijn geheel voor eigen rekening en riscio *

Dus heb je twijfels: Laat het doen of begin er niet aan.

 

 
M de Goeij op 19-01-2011 10:15
Hoi
 
Ja ik vind het zelf veranderen -lees vermeerderen -van het aantal zitplaatsen ook niet zo slim.Je rijdt dan in een 7 persoons auto--volgens de RDW--met een 8ste persoon die niet verzekerd is!!
 
Zoiets heeft hier ook al gestaan over iemand die aangaf hoe je zelf van een 5 persoons op papier bij de RDW ingeschreven Logan MCV
een 7 persoons ilegaal!!! dus nbietr verzekerd kon maken.
 
Voor de web beheerder een advies plaats dit soort info niet langer!
Mensen kunnen er gigantisch door in de problemen geraken!
 
Groet, M de Goeij
Ronald op 19-01-2011 09:00
Zou je voor deze modificatie niet een nieuwe typekeuring bij de RDW moeten ondergaan? Ik vraag me af wat de verzekering zegt bij een (onverhoopt) ongeluk. Het gaat hier om een niet originele extra zitplaats, "meneer/mevrouw, wilt u even zelf voor de kosten opkomen?". Ik zou 't niet aandurven (vanwege mogelijke juridische problemen).
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl