mcvjournaal.punt.nl
De Dacia nieuws Site ! - Dacia Dokker, Dacia Duster, Dacia Lodgy, Dacia Logan MCV, Dacia Logan Sedan, Dacia Sandero (Stepway)
De nieuwste artikelen
Dacia zoekmachine
Het Dacia Menu

Translate this website !

 
 
 

 

Het weer voor de komende dagen.
 
Toegang tot het onderwerp door op
het desbetreffende Artikel te klikken.
 
 

 
Dit zijn onze katten die wij in mei 2007 hebben gekregen. Omdat we wisten dat we lang op onze MCV moesten wachten leek het ons leuk om ze naar de auto te vernoemen. Ze heten dus:
 
Dacia en Logan
 
Daarom horen ze ook op deze site thuis.
 
Zoek het op internet:
 
Rubrieken
Laatste reacties
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Interessante links
Statische gegevens
Noise Killer
Noise Killer
Wat is het en wat doet het ?
 
 
Om het geluid binnen in de auto te verminderen kan je kiezen voor het gebruik van Noise Killer.
 
Noise Killer is een geluiddempend materiaal wat o.m. op de bodem, schutborden en versnellingstunnel wordt aangebracht.
 
Het materiaal is vochtbestendig, oliebestending en hittebestendig.
Het materiaal gaat een autoleven mee.
 
Voor iemand die handig is, is de montage te doen, maar trek er wel een paar uur voor uit.
 
De prijzen voor doe-het-zelf sets zijn 300 à 400 euro. Laat je het doen dan komt daar nog eens zo'n 300 euro aan arbeidsloon bovenop.

Hans heeft van de week zijn Dacia Logan MCV van Noise Killer laten voorzien en het bedrijf gevraagd om daar foto's van te maken:

Gisteren is mijn Dacia onderhonden genomen door DSS in Ede. Zij hebben hun Noise Killer erop losgelaten. Ze hebben tijdens de werkzaamheden een paar foto’s gemaakt

Ik heb de auto rond 8.00u in Ede achtergelaten en rond 17.15u weer opgehaald. DSS stelt een vervangende auto ter beschikking voor € 25. Ze vragen wel of je de benzine die je verbruikt weer netjes bijtankt.

DSS is een klein bedrijf, maar maakt een positieve, betrokken en professionele indruk. Ze zijn ook heel makkelijk in Ede te vinden.

Mijn eerste indruk was bij het wegrijden dat ik geen verschil merkte in geluidsnivo, maar dat veranderde snel toen ik bij Ede de A12 opdraaide en merkte dat ik mijn radio niet harder hoefde te zetten bij hogere snelheden. Ik ben er dus erg blij mee.


Enkele reacties op de website:

Ford Focus 2008

Beste Joppe, Vorige week woensdag om 08.00u mijn Ford Focus Wagon TDCi bouwjaar 2009 bij jullie ingeleverd voor een complete geluidsisolatie behandeling en om 17.00u weer opgehaald. Uitgevoerde werkzaamheden: alle wielkasten, vloer van pedalen tot en met bagageruimte (dus ook onder alle stoelen), motorkap en alle deuren voorzien van isolatiemateriaal en op motor dikke motordeken geplaatst.
Perfecte auto, de Ford Focus, maar interieurgeluid is het enige waar ik me aan ergerde en waar de Ford Focus in de middenklasse t.o.v. aantal concurrenten m.i. slecht presteert.
Vooral na een lange rit met snelheden van rond de 130 km/u stapten m’n vriendin en ik met een “verdoofd” gevoel uit de auto veroorzaakt door een kakafonie van afrolgeluid banden / onderstel, motorgeluid en rijwindgeluid en -last but not least- een constante en vermoeiende “donkere” lagetonenbrom.
 
Na 5 dagen rijden zijn mijn ervaringen als volgt:
Motorgeluid gevoelsmatig 40 – 50% minder, afrol geluid banden / onderstel 60-70% minder, rijwindgeluid ook een stuk minder en klinkt zachter c.q. aangenamer. Ook de geluiden van overig verkeer / buitenaf klinken veel gedempter.
En de vermoeiende “donkere” lagetonenbrom is geheel verdwenen !
Compleet andere auto, stap nu weer met plezier in de auto, kost wat maar ben zeer tevreden met het resultaat.
Wil je Frank bedanken voor z’n harde werk en de koffie? M.v.g, K.S. Amsterdam

Dacia MCV 2007

Ik heb in week 16 de Dacia MCV een dagje bij de Noise Killer te Ede gebracht. Het bedrijf is zo vriendelijk om voor de schappelijke prijs van 25 euro een vervangende auto aan te beiden (excl. brandstof).
Over het resultaat en de service ben ik zeer tevreden. Het geluidsniveau is aanmerkelijk teruggebracht. Ik kan mijn vrouw weer verstaan bij 120 Km per uur. Ook het niveau van de radio/cd speler kan nu een flink stuk omlaag.
De auto wordt weer in prima staat afgeleverd, het is (als je het niet weet) niet zichtbaar dat er geluidsisolatie is aangebracht. Noise Killer zegt dat het extra gewicht ongeveer 25 kg bedraagt. Dat valt nog wel mee. Ik kan het verschil niet zien in het benzineverbruik na een kleine 1000 km.
Mocht je het geluidsniveau in de Dacia MCV te hoog vinden dan is dit aan te bevelen (zeker voor de prijs van 700 euro).

 

Nissan Qashqai 2008
Beste mensen, Vandaag heb ik mijn Qashqai opgehaald die jullie onder handen hebben genomen. Ik heb er een aantal km. mee gereden en ik ben er heel erg tevreden over. De meest storende geluiden zijn mooi “afgedekt” en op een heel acceptabel geluidsniveau gekomen. Hopelijk blijft dat zo. Ik vind het de investering in ieder geval waard en ik zal op de gebruikerssite van de Qashqai dit ook melden. Wellicht krijgen jullie als gevolg daarvan meer qashqai-rijders voor een opdracht. Met vriendelijke groet, W. Adam
 
 
De website van Noise killer vind je Hier
 
 
Veel meer over tips, trucs en techniek vind je in deze Rubriek.

Reacties

Herke Voorburg op 11-07-2009 02:55
Die kosten worden ook door de werkgever vergoed.
 
Er wordt dus wel het een en ander verspijkerd aan deze Dacia.
 
Het mooie is: jeleast een grote, ruime auto, laat daar veel aan verbouwen, maar je blijft relatief weinig betalen aan de ficus i.v.m.de lage aanschafprijs.
 
Das mooi toch ?
 
Herke.
pleeboy op 11-07-2009 02:15
dat las ik dus ook van bepaalde merken daarom zei ik ook van een proefrit
een goede 2de hansje is dan goedkoper dan nieuw
betreffend een leasebak zou ik deze kosten bij de werkgever neerleggen
(mocht hij bellen zou ik zeggen ik versta je niet en opleggen )
Herke Voorburg op 11-07-2009 01:48
Hoi Pleeboy,
 
Dat probleem doet zich niet alleen bij de Dacia voor.
 
Ook bij duurdere merken is dat het geval zie de website reacties onderaan het artikel.
 
De duurste mercedes enRolls Royshebben inderdaad voldoende geluidsisolatie, maar die kan niet iedereen betalen.
 
Bij normaal gebruik is het ook niet zo'n probleem, maar dit betreft een lease auto en de bezitter is de hele dag onderweg en dan merk je echt het verschil.
 
Herke
pleeboy op 11-07-2009 01:02
iets snap ik niet
als je een proefrif maakt met een auto ga je toch ook de snelweg op en hoor je storende geluiden dan koop je die auto niet.
dacia mag dan wel goedkoop zijn,maar ondertussen alweer 750 euri duurder voor aangename rijplezier?
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl