mcvjournaal.punt.nl
De Dacia nieuws Site ! - Dacia Dokker, Dacia Duster, Dacia Lodgy, Dacia Logan MCV, Dacia Logan Sedan, Dacia Sandero (Stepway)
De nieuwste artikelen
Dacia zoekmachine
Het Dacia Menu

Translate this website !

 
 
 

 

Het weer voor de komende dagen.
 
Toegang tot het onderwerp door op
het desbetreffende Artikel te klikken.
 
 

 
Dit zijn onze katten die wij in mei 2007 hebben gekregen. Omdat we wisten dat we lang op onze MCV moesten wachten leek het ons leuk om ze naar de auto te vernoemen. Ze heten dus:
 
Dacia en Logan
 
Daarom horen ze ook op deze site thuis.
 
Zoek het op internet:
 
Rubrieken
Laatste reacties
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Interessante links
Statische gegevens
Powerbox plaatsen
 Montage Powerbox


 

Na jaren In een gechipte Opel Vivaro 1.9 Dti gereden te hebben stapte ik voor het eerst in mijn nieuwe Dacia Logan MCV met een 1.5 cdi dieselmotor. Dit was echter wel erg wennen want de motor moest nog ingereden worden en daarbij ging ik terug van 130 pk naar 70 pk. Nu is het absoluut niet zo dat ik dit met mijn rijstijl nodig heb maar het gaf me toch het gevoel alsof ik niet meer met het verkeer mee kon komen.


 

Vandaar dat ik na het inrijden toch maar eens even op het internet aan het surfen ben geslagen en ben gaan kijken wat de mogelijkheden zo al waren om de 1.5 cdi nu net even iets meer te laten leveren wat betreft het aantal pk’s. Al snel had ik mijn oog laten vallen op een powerbox, mede om reden dat deze ook weer makkelijk demonteerbaar is en dus ook voor een volgende auto gebruikt kan worden, hetgeen bij chip-tuning niet mogelijk is.
 
 

Na het plaatsen van de powerbox heb ik er eerst een week mee gereden zonder verder ergens op te letten omdat je zo’n apparaat toch ook even in wilt regelen.

Zo’n powerbox geeft toch net dat ietsje meer power op de momenten dat het even nodig is. Zo merkte ik goed dat de motor bij een laag toerental in de hogere versnellingen meer trekkracht leverde, hetgeen je eigenlijk nu net mist bij zo’n standaard 1.5 cdi dieselmotor.


 
Dit heeft als resultaat dat je de motor minder toeren hoeft te laten maken bij het opschakelen hetgeen dus ook weer resulteert in een (merkbaar) lager brandstof gebruik, mits je niet te veel met het gaspedaal speelt. Ook bij acceleraties bij snelheden van 100 km/u of hoger voel je dat er gewoon meer power in de motor zit, hetgeen veel fijner aanvoelt als je even in wilt gaan halen. Voorheen kreeg je dan het gevoel alsof je met de auto mee moest duwen zal ik maar zeggen.

Tekst en foto's Gerrit (Dieseltje)

Reacties

Gerrit op 09-06-2009 22:47
Hoi Hans,
 
De powerbox die ik heb komt uit Duitsland.
Deze powerbox is alleen geschikt voor de diesel uitvoering, of er ook voor de benzine uitvoering een powerbox is weet ik niet.
het merk is H&P.als je meerinfo wilt, mag je mij mailen.
Ik weet wel dat de powerbox die ik heb hier in Nederland bijna het dubbele moest gaan kosten. Ik hoor het wel van je. gerritvanee@gmail.com
 
groet Gerrit
Herke Voorburg op 09-06-2009 22:01
Hoi Hans,
 
Ik heb je bericht ff doorgezonden naar Gerrit.
 
Herke.
 
 
 
 
 
hans caspers op 09-06-2009 20:53
gerrit ik zou graag willen weten waar jij deze powerbox heb gekocht of het merk van de powerbox willen hebben .want dan kan ik hier in de in buurt kijken.
 
gerritsplace op 13-10-2008 13:02
Waah waah ha ha ha
 
Met weinig woorden kan je soms zo veel zeggen..
op 12-10-2008 17:10
Nee hoor, Claartje, die staan zo vroeg op...
 
Herke
claartje op 12-10-2008 10:44
nou zoals het hoort herke? als ik zijn andere antwoord zie 0m 4.38 dacht ik dat daciarijders toch laat naar bed toe gingen
op 12-10-2008 00:56
Die slapen inmiddels...
 
Zoals het hoort....
 
Herke
claartje op 12-10-2008 00:33
welke daciarijders ik zie hier haast niemand owja nu snap ik hem er zijn maar weinig positieve verbeteringen aan te treffen op afgekeurde renaults.
op 11-10-2008 04:38
Hallo wc-boy,
 
Je hebt altijd mensen die het beter weten en beter hebben dan een ander.
Helaas zullen er altijd van die zieke figuren als jijblijven bestaan die alleen maar negatief kunnen doenen alles af zeiken.
Dus als je niets met een dacia op hebt, zou ik je aanraden om voortaan op een ander forum te gaan surfen, misschien kan je daar iets positiefs melden.
Dit forum is er om de dacia rijders onderlinge ervaringen uit te wisselen en informatie te verstrekken over positieve verbeteringen en veranderingen.
 
P.S.
aan je naam te zien zal je waarschijnlijk zelf wel een ferrari rijden.
 
Dieseltje
 
pleeboy op 11-10-2008 01:40
sorry maar moet ff lachen
70 pk en het gaf je het gevoel dat je niet kon meekomen???
volgens mij is die powerbox nog duurder dan wat je als inruil krijg op zo Dacia
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl